Ekolim

Proizvodnja i prodaja solarnih panela od limenki.
Povoljno i ekološki usklađeno.

Limenku daj i zemlji vrati sjaj.

Proizvod

Opis proizvoda

Proizvod koji nudimo je solarni panel od limenki. Kućište za solarni kolektor napravljeno je od drveta (vodootporni šper), dok je njegova prednja strana od stakla deblljine 3mm. Na zadnjoj strani kućišta postavljen je stirodur kao izolacija. Solarni apsorber izradjen je od limenki koje su ofarbane mat-crnom bojom otpornom na visoke temperature. Gornji deo (poklopac) limenke je posebno oblikovan da bi se dobila veća efikasnost prilikom razmene toplote izmedju limenke i vazduha.

Funkcionalnost

Kada je sunčano, bez obzira na spoljašnju temperaturu, vazduh u limenkama se zagreje veoma brzo. Postoje dve verzije ovog kolektora. Prva, pasivna verzija radi na principu prirodne cirkulacije toplog vazduha i ne koristi dodatnu energiju za rad. Druga verzija ima ugrađen ventilator koji povećava efikasnost grejanja, ali je neophodan električni priključak za rad. U oba slučaja zagrejani vazduh vraća se nazad u prostoriju koju grejemo. Ovakav proizvod bi na jeftin i jednostavan način povećao korišćenje obnovljivih izvora energije i samim tim smanjio zagadjenje životne sredine. Pošto proizvod radi pri bilo kojoj sunčevoj svetlosti, idealan je dodatak postojećem sistemu grejanja tokom dana uštedom gotovo 25 do 40% troškova grejanja.

Montaza

Solarni panel od limenki kao grejač vazduha može se koristiti bilo gde: u kući, vikendici, garaži, a primenu može naći i u poljoprivredi. Njime se mogu dogrevati plastenici ili prostorije u kojima borave životinje. Solarni panel je najbolje postaviti sa južne strane kuće, na vertikalnu površinu koja će obezbediti najbolji ugao između panela i sunca. Solarni panel može se postaviti i na krov pod uglom do 45° kako bi se što bolje iskoristili sunčevi zraci. Za montažu je potrebno izbušiti dva otvora u zidu/krovu kroz koje bi strujao vazduh. Ukoliko se koristi panel sa ventilatorom potreban je i dovod električne energije. Ukoliko nema sunca potrebno je prekinuti dovod vazduha u solarni kolektor, jer bi u suprotnom prostorija počela da se hladi. Ovo se može rešiti na jednostavan način – ugradnjom bespovratnog ventila čime bismo sveli gubitke toplote na minimum.

Prednosti naše kompanije

Sponzorstva i saradnja